Akcia jablko-citrón

14.05.2006 Celý región

V termíne od 15.5.2006 do 25.5.2006 sa uskutoční na celom úyemí SR 6-ročník preventívno. -výchovnej akcie na úseku dopravy pod názvom „ Jablko-citrón&#...
V termíne od 15.5.2006 do 25.5.2006 sa uskutoční na celom úyemí SR 6-ročník preventívno. -výchovnej akcie na úseku dopravy pod názvom „ Jablko-citrón“ , ktorej organizátormi sú Generali Poisťovňa, a.s. a Policajný zbor. V Prešovskom kraji sa bude realizovať v dňoch 15. a 16. mája 2006 (pondelok a utorok).

Uvedená akcia sa uskutoční vo všetkých krajských a okresným mestách za účasti príslušníkov Policajného zboru, pracovníkov Generali Poisťovne, a.s. , pedagogických pracovníkov a žiakov základných škôl od 10 do 12 rokov. Dopravná polícia vykoná kontrolu dodržiavania ustanovených rýchlostí vozidiel a ohľaduplnosti vodičov motorových vozidiel voči ostatným účastníkom cestnej premávky a žiaci základných škôl budú hodnotiť vodičov podľa ich správania sa za volantom.

Zistené porušenia pravidiel cestnej premávky budú policajti spravidla riešiť dohováraním, pričom prítomní žiaci odovzdajú páchateľovi priestupku citrón a požiadajú ho o ohľaduplnejšie správanie, nakoľko touto jazdou ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov premávky. Tým vodičom, ktorí pravidlá cestnej premávky neporušia, žiaci poďakujú a odovzdajú veselý obrázok a sladké jablko.

Harmonogram konania spomínanej preventívno-výchovnej akcie v jednotlivých okresoch na teritóriu Prešovského kraja je nasledovný:
V pondelok 15.5.2006
Poprad (parkovisko pri SOU služieb Ulica Široká)
Kežmarok (pri kasárňach)
Humenné (Mierova ulica)
Medzilaborce (Ševčenková ulica)
Levoča (oproti BČ Shell pri vjazde do opravovne SAD)
Stará Ľubovňa (Ulica Levočská pri predajni ALD mobil)
Vranov n/T (Ulica Herlianska)
Stropkov( Hviezdoslavova ul. pred stanicou SAD)
Snina (Ulica SNP)

V utorok 16.5.2006
Svidník (pred pamätníkom Čs. Armády, Bardejovská ulica)
Bardejov (Nábrežná ulica)
Prešov (sídlisko Sekčov- Ul. Arm. Gen. L. Svobodu)
Sabinov (odstavná plocha pri firme Sanas)
 

Vyberte región

mark